Domowe pierogi



Data: 28.11.2017 godz. 17:00


Czas trwania:


Wolne miejsca: 6


Cena: 160 zł    cena zawiera →


Menu:

Wykonamy ciasta: pierogowe klasyczne, parzone, szpinakowe, buraczane

Wykonamy farsze:
-ruskie- z serem, ziemniakami i boczkiem (sami wędzimy)
-łemkowskie- z kaszą gryczaną paloną i bryndzą
-z kapustą, suszonymi grzybami (czernidłak pospolity) i wędzonymi śliwkami (sami wędzimy)
-z mięsem wołowym i żurawiną
-ze smażonymi jabłkami z cynamonem
-z farszem bakaliowym


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.

Pierogi! Któż ich nie lubi? Wolicie te na słodko czy na słono? Domowe pierogi kojarzą się z mamą, babcią, z domem. Czy umiesz robić domowe pierogi? To wcale nie jest takie trudne. Na warsztatach pokażemy kilka rodzajów ciasta pierogowego oraz kilka możliwości nadzienia.





Prowadzący:
Karolina Żmijewska

Autorka blogów kuchniabezglutenowa i tajlandiaodkuchni, absolwentka Akademii Kulinarnej w Bangkoku, pasjonatka kuchni Słowian, trenerka kulinarna. Zwiedza świat przez pryzmat kulinarnych okularów, a z każdego zakątka przywozi przepisy i inspiracje.

więcej ►