Degustacja wina - podstawy podstaw



Data: 11.01.2019 godz. 19:00


Czas trwania: 3 h


Wolne miejsca: 18


Cena: 99 zł    cena zawiera →


Menu:

1. Château de Brau Chardonnay finement boisée, Pays d`Oc 2017

2. Markgräflerland Sauvignon Blanc Trocken, Baden 2016

3. Alphonse Kuentz Gewurztraminer, AOC Alsace 2016

4. Château Couronneau Rouge, AOC Bordeauc Superier 2015

5. Old Coach Road Pinot Noir, Nelson 2016

6. Excelsior Evanthius Cabernet Sauvignon, WO Robertson 2013


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.

Przystanek11 zaprasza na nowy cykl warsztatów poświęconych Podstawowej Wiedzy Winiarskiej. Jeżeli chcesz razem z nami poznać świat wina, odkryć jego zapachy, smaki i przy okazji miło spędzić wieczór skontaktuj się z nami. Cykl składa się z sześciu spotkań, w trakcie których poprzez degustację win poznawać będziemy odmiany, kraje i regiony słynące z uprawy winorośli.

W trakcie pierwszego spotkania wyjaśnimy sobie podstawowe pojęcia oraz omówimy etapy degustacji wina. Dowiemy się jak produkuje się wino białe i czerwone oraz jak każdy z etapów produkcji wpływa na jakość i smak wina. Nie zabraknie oczywiście degustacji. Sześć degustowanych win pomoże nam zobaczyć jak pachną i przede wszystkim jak smakują wina oparte
na podstawowych odmianach winorośli.





Prowadzący:
Adam Bauer

Prywatnie mąż i ojciec dwójki dzieci. Zawodowo związany z gliwickim sklepem specjalistycznym Wino w Gliwicach. Doradza klientom w doborze wina, prowadzi degustacje oraz warsztaty winiarskie. Z winem związany od 2010 roku. Swoją pierwszą pracę w branży rozpoczynał nie mając bladego pojęcia o produkcie, który miał oferować klientom. Do dziś pamięta pierwszą rozmowę i pasję z jaką jego przyszły szef opowiadał… więcej ►