Czekoladowe TRIO



Data: 05.12.2017 godz. 17:00


Czas trwania: 3-4 h


Wolne miejsca: 12


Cena: 140 zł    cena zawiera →


Menu:

- kruchy spód do tarty

- ganache z białej czekolady

- samodzielne wykonanie brownie

- wykonanie masy truflowej

- formowanie trufli


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.

Rozpływająca się w ustach, delikatna i “chrupiąca” podczas gryzienia - czekolada doskonała. Któż jej nie kocha? Jedni wolą klasyczną, inni uwielbiają białą, a jeszcze inni z nadzieniem lub orzechami. Czekolada to jednocześnie doskonała baza do tworzenia znakomitych deserów, ciast i ciasteczek. Na warsztatach wykorzystamy trzy najbardziej tradycyjne rodzaje czekolad. Z czekolady białej przygotujemy tartę, z mlecznej trufle, a z deserowej brownie.

Czekolada deserowa - Brownie

Czekolada mleczna - Trufle

Czekolada biała - tarta z białą czekoladą i konfiturą pomarańczową





Prowadzący:
Kamil Zdziebłowski

Cukiernik z zawodu, lecz przede wszystkim z pasji. Niekwestionowany miłośnik orzechów, pistacji i malin. Zwolennik tradycyjnych smaków w nowoczesnych formach i wielbiciel awangardowych połączeń w zestawach klasycznych. Specjalizuje się w dekoracji tortów. W życiu nie boi się nowych wyzwań i wciąż wyznacza sobie nowe cele. Zaangażowany w pracę i ludzi, kocha spędzać czas na łonie natury. Prywatnie interesuje się behawiorystką… więcej ►