Co było pierwsze jajko czy kura– warsztaty dla dzieci 8-13 lat.



Data: 15.11.2018 godz. 17:00


Czas trwania: 3h


Wolne miejsca: 2


Cena: 120 zł    cena zawiera →


Menu:

1. Porcjowanie kurczaka

2. Bulion

3. Jus de poulet – aromatyczny sos, który będzie pasować do wielu dań

4. Butter Chicken z ryżem jaśminowym

5. Kurczak KFC z sosem miodowo-musztardowym i sałatką coleslaw


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.

Gdyby nie kura nie byłoby jajka J Warsztaty drobiowe specjalnie przygotowane dla dzieci, ale wymagające. Zasada jest prosta : okiełznać kurczaka!!!

Nauczymy się odpowiednio go porcjować, a poźniej wykorzystamy do wykonania pysznych dań - w myśl zasady, że nic w kuchni nie może się zmarnować





Prowadzący:
Anna Kawa-Kułyk

Finalistka V edycji MASTERCHEF.

Żona, córka, mama dwójki wspaniałych dzieciaczków. Kobieta pracująca, która żadnej pracy się nie boi. Gotuje z pasji dla pasji i z pasją od najmłodszych lat. Miłośniczka kuchni francuskiej, regionalnej i południowo-amerykańskiej.

Właścicielka bloga przestrzenkavy na którym dzieli się swoimi wariacjami kuchennym. Dzieciństwo spędziła w podróży między Śląskiem i Podhalem, dlatego jest temperamentna i… więcej ►