Bliski Wschód - klasyki rozszerzone



Data: 10.01.2019 godz. 17:00


Czas trwania: 3-4 h


Wolne miejsca: 5


Cena: 160 zł    cena zawiera →


Menu:

Szakszuka- śniadanie mistrzów na Bliskim Wschodzie

Falafel- najbardziej popularna przekąska na Bliskim Wchodzie

Labneh- ser z jogurtu, my dodamy do niego sumak i zatar

Baba ghanoush- pasta do pity która nie wygląda, a smakuje

Taboule- sałatka zwana libańską, mocno ziołowa i aromatyczna

Pilpelchuma- pasta do chleba popularna w Maroku, podamy ją z gorącą pitą

Pita-pieczywo popularne na Bliskim Wschodzie

Mezejadra- meze z soczewicy i ryżu z dodatkiem harrisy, mięty i zataru

Fattoush- warzywna sałatka z chlebkami pita i sumakiem


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.

Dziś zapraszamy Was kochani do Kuchni Bliskiego Wschodu. Mamy dla Was same klasyki: falafel, pita, szakszuka. To jak, kto chętny ?

Zapraszamy do aromatycznego świata Bliskiego Wschodu. Razem z Karoliną kosztować będziemy mnóstwo nowych potraw z przywiezionymi z podróży przyprawami.





Prowadzący:
Karolina Żmijewska

Autorka blogów kuchniabezglutenowa i tajlandiaodkuchni, absolwentka Akademii Kulinarnej w Bangkoku, pasjonatka kuchni Słowian, trenerka kulinarna. Zwiedza świat przez pryzmat kulinarnych okularów, a z każdego zakątka przywozi przepisy i inspiracje.

więcej ►