Szakszuka- śniadanie mistrzów na Bliskim Wschodzie
Falafel- najbardziej popularna przekąska na Bliskim Wchodzie
Labneh- ser z jogurtu, my dodamy do niego sumak i zatar
Baba ghanoush- pasta do pity która nie wygląda, a smakuje
Taboule- sałatka zwana libańską, mocno ziołowa i aromatyczna
Pilpelchuma- pasta do chleba popularna w Maroku, podamy ją z gorącą pitą
Pita-pieczywo popularne na Bliskim Wschodzie
Mezejadra- meze z soczewicy i ryżu z dodatkiem harrisy, mięty i zataru
Fattoush- warzywna sałatka z chlebkami pita i sumakiem
INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.
Dziś zapraszamy Was kochani do Kuchni Bliskiego Wschodu. Mamy dla Was same klasyki: falafel, pita, szakszuka. To jak, kto chętny ?
Autorka blogów kuchniabezglutenowa i tajlandiaodkuchni, absolwentka Akademii Kulinarnej w Bangkoku, pasjonatka kuchni Słowian, trenerka kulinarna. Zwiedza świat przez pryzmat kulinarnych okularów, a z każdego zakątka przywozi przepisy i inspiracje.