Azjatyckie kiszonki



Data: 29.11.2017 godz. 17:00


Czas trwania: 3-4 h


Wolne miejsca: 10


Cena: 150 zł    cena zawiera →


Menu:

- shibazuke- japońska kiszonka pochodząca (prawdopodobnie) z Kioto. W jej skład wchodzą między innymi pachnotka, bakłażan i imbir
- kimchi- rozpowszechniona na całym świecie kiszonka z Korei, w jej skład wchodzi między innymi kapusta pekińska i chili
- kombucha- japońska fermentowana herbata
- tsukemoto- japońska kiszonka z dowolnych składników, my przygotujemy z rzodkwi, ogórka i imbiru
- niespodzianka dla odważnych


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.

W całej Azji się kisi. A co? Wszystko - owoce, warzywa, mięso, owoce morza, nawet herbatę. Właściwie każde danie ma dodatek czegoś fermentowanego. Oprócz tego, że wszystkie kiszonki będą świetnie smakować, to są bardzo zdrowe - to przecież antybiotyk w pysznej postaci.





Prowadzący:
Karolina Żmijewska

Autorka blogów kuchniabezglutenowa i tajlandiaodkuchni, absolwentka Akademii Kulinarnej w Bangkoku, pasjonatka kuchni Słowian, trenerka kulinarna. Zwiedza świat przez pryzmat kulinarnych okularów, a z każdego zakątka przywozi przepisy i inspiracje.

więcej ►