Amerykański tygiel kulinarny



Data: 09.02.2018 godz. 17:00


Czas trwania: 3-4 h


Wolne miejsca: 12


Cena: 170 zł    cena zawiera →


Menu:

Skrzydełka Buffalo - przekąska pochodzi z miasta Buffalo w stanie Nowy Jork. Klasyk amerykańskiej kuchni, umiarkowanie ostre, podamy z sosem z gorgonzoli

Clam chwowder - główne składniki tej zupy to małże i bulio.

Burger- użyjemy do niego sezonowanej wołowiny, sami zrobimy czarne bułki, pikle z cebuli i sos bbq z whisky

Brownie - mocno czekoladowe ciasto


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.

Kuchnia Ameryki Północnej to niezwykła mieszanka powstała z połączenia doświadczeń kulinarnych emigrantów z różnych stron świata. Czuć tu wpływy Europy, Azji i Afryki. Na warsztatach obalimy mit amerykańskiego, nie zdrowego jedzenia typu fast food.

Warsztaty poprowadzi Karolina, która zwiedziła prawie całe USA, gotowała z Amerykanami w ich domach, jadała w przydrożnych barach road 66 i smakowała Amerykę.





Prowadzący:
Karolina Żmijewska

Autorka blogów kuchniabezglutenowa i tajlandiaodkuchni, absolwentka Akademii Kulinarnej w Bangkoku, pasjonatka kuchni Słowian, trenerka kulinarna. Zwiedza świat przez pryzmat kulinarnych okularów, a z każdego zakątka przywozi przepisy i inspiracje.

więcej ►