Akademia whisky: whisky dla początkujących



Data: 18.01.2019 godz. 18:00


Czas trwania: 2-3 h


Wolne miejsca: 12


Cena: 150 zł    cena zawiera →


Menu:

Single Malt Islay: Laphroaig 10 YO

Single Malt Speyside: Glenfarclas 10 YO

Blended Irish whiskey


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.

Whisky, czyli “woda życia” (uisge beatha), to trunek, o którym można rozmawiać bez końca. Rozmowa o historii, produkcji i typologii tego trunku jest jednak o wiele przyjemniejsza, kiedy możemy skosztować whisky z takich regionów jak Islay czy Speyside.

Tak przyjemny wieczór z whisky zapowiada się właśnie w studiu kulinarnym Przystanek 11.

W programie: Historia, typologia oraz produkcja whisky.





Prowadzący:
Michał Kopeć

Od 14 lat w branży piwnej oraz eventowej. Ponad 2000 prezentacji. Międzynarodowy sędzia piwny Beer Judge Certification Program. Sędzia Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych.

Współpracuje m.in. z Horeca Business Club, Piwoznawcy, Kuźnia Dobrego Smaku oraz Studio Kulinarne Przystanek 11.

Realizuje piwne eventy oraz degustacje piw świata również w języku angielskim i gwarze śląskiej.

Organizuje regularne warsztaty oraz panele… więcej ►