Akademia whisky - Whisky oraz piwo torfowe



Data: 20.04.2018 godz. 18:00


Czas trwania: 2h


Wolne miejsca: 9


Cena: 90 zł    cena zawiera →


Menu:

Degustacje 4 whisky:
Single Malt Islay: Laphroaig 10 Y0
Blended whisky
oraz whisky spoza Szkocji
piwa leżakowane w beczkach/torfowe


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.

Whisky, czyli “woda życia” (uisge beatha), oraz piwo, to trunki, o których można rozmawiać bez końca. Rozmowa o historii, produkcji i typologii tych trunków jest jednak o wiele przyjemniejsza, kiedy możemy skosztować torfową whisky Laphroaig 10 oraz piwa z podobnymi nutami. Porównamy surowce, produkcję, cechy sensoryczne a także historię piwa oraz whisky. Tak przyjemny wieczór z nutami torfowymi zapowiada się właśnie w studiu kulinarnym Przystanek 11.





Prowadzący:
Michał Kopeć

Od 13 lat w branży. Międzynarodowy sędzia piwny BJCP. Piwowar domowy. Sędzia piwny Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych. Prowadzi bloga Browarnicy.pl oraz fanpage Piwo (ponad 13 tysięcy obserwujacych). Realizuje imprezy, szkolenia oraz imprezy piwne również w języku angielskim, a nawet w gwarze śląskiej. Pisze muzykę i teksty o piwie dla zespołu Piwna Formacja. Prowadzi również degustacje whisky - dotyczące głównie regionu… więcej ►