Akademia whisky - Whisky oraz piwo torfowe



Data: 20.04.2018 godz. 18:00


Czas trwania: 2h


Wolne miejsca: 9


Cena: 90 zł    cena zawiera →


Menu:

Degustacje 4 whisky:
Single Malt Islay: Laphroaig 10 Y0
Blended whisky
oraz whisky spoza Szkocji
piwa leżakowane w beczkach/torfowe


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.

Whisky, czyli “woda życia” (uisge beatha), oraz piwo, to trunki, o których można rozmawiać bez końca. Rozmowa o historii, produkcji i typologii tych trunków jest jednak o wiele przyjemniejsza, kiedy możemy skosztować torfową whisky Laphroaig 10 oraz piwa z podobnymi nutami. Porównamy surowce, produkcję, cechy sensoryczne a także historię piwa oraz whisky. Tak przyjemny wieczór z nutami torfowymi zapowiada się właśnie w studiu kulinarnym Przystanek 11.





Prowadzący:
Michał Kopeć

Od 14 lat w branży piwnej oraz eventowej. Ponad 2000 prezentacji. Międzynarodowy sędzia piwny Beer Judge Certification Program. Sędzia Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych.

Współpracuje m.in. z Horeca Business Club, Piwoznawcy, Kuźnia Dobrego Smaku oraz Studio Kulinarne Przystanek 11.

Realizuje piwne eventy oraz degustacje piw świata również w języku angielskim i gwarze śląskiej.

Organizuje regularne warsztaty oraz panele… więcej ►