Akademia piwa - warsztaty 3w1



Data: 31.01.2020 godz. 18:00


Czas trwania: 3 h


Wolne miejsca: 2


Cena: 150 zł    cena zawiera →


Menu:

Ćwiczenia sensoryczne na próbkach Siebel

Zacieranie w praktyce

Degustacja najlepszych piw wg rankingów Ratebeer


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.

Studio kulinarne Przystanek 11 i Michał Kopeć, międzynarodowy sędzia piwny BJCP, zapraszają na warsztaty piwne 3w1, podczas których połączone zostaną trzy wyjątkowe tematy - profesjonalnej sensoryki, domowego warzenia piwa oraz degustacji najdroższych i najlepszych piw świata.

Spotkanie rozpoczniemy od profesjonalnej sensoryki. Każdy uczestnik będzie mógł wyćwiczyć nos na próbkach instytutu Siebel i poznać takie związki jak “nasłonecznienie” czy DMS.

Druga część warsztatów dotyczyć będzie domowego warzenia piwa. Skupimy się przede wszystkim na procesie zacierania, by każdy z uczestników mógł również poznać surowce. Niestety spotkanie nie będzie trwało aż tak długo, by skosztować uwarzonego piwa, dlatego proponujemy jeszcze jedną atrakcję. To jest degustacja jednych z najlepszych piw świata - Rodenbach, Birra Baladin itd.

Każdy uczestnik otrzyma materiały szkoleniowe oraz certyfikaty.

Szykuje się wielkie święto piwa w Studiu Kulinarnym Przystanek 11.

Zapraszamy!





Prowadzący:
Michał Kopeć

Od 16 lat w branży piwnej oraz eventowej. Ponad 2000 prezentacji. Międzynarodowy sędzia piwny Beer Judge Certification Program.  

Sędzia Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych.

Współpracuje m.in. z Horeca Business Club, Piwoznawcy, Kuźnia Dobrego Smaku oraz Studio Kulinarne Przystanek 11. 

Realizuje piwne eventy oraz degustacje piw świata również w języku angielskim i gwarze śląskiej. 

Organizuje regularne warsztaty oraz panele degustacyjne m.in. we wrocławskiej Szynkarni czy katowickim multitapie…

więcej ►