Akademia piwa- Najlepsze Piwo Świata część 03, polski kraft i sztosy



Data: 04.01.2019 godz. 18:00


Czas trwania: 3 h


Wolne miejsca: 2


Cena: 150 zł    cena zawiera →


Menu:

Artezan Samiec Alfa (Imperial Stout Bourbon Barrel Aged)

Birbant OX (Sour Brett BA RIS with Cherries)

Golem Owech Owech Owech (Bourbon BA Triple IPA)

Profesja Bartnik (Braggot, 28 Blg)

Jan Olbracht Kord (Quintuple)

Pinta Imperator Bałtycki (Baltic Porter)

Atak Chmielu i inne


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.

Wspólnie z międzynarodowym sędzią piwnym BJCP sprawdzimy wszystkimi zmysłami czy polskie browary rzemieślnicze mogą już przygotować najlepsze piwa na świecie. Przez ponad 2 godziny będziemy degustować piwa z rankingu TOP w serwisie Ratebeer.com. Porozmawiamy o piwnej rewolucji w Polsce, a także skosztujemy pierwszych przedstawicieli tej rewolucji (Atak Chmielu).

Podczas spotkania obalimy piwne mity, przypomnimy sobie techniki degustacji oraz zajrzymy do pojemników z chmielem, piołunem i wędzoną solą.

Dla każdego uczestnika: - materiały szkoleniowe oraz certyfikat.





Prowadzący:
Michał Kopeć

Od 14 lat w branży piwnej oraz eventowej. Ponad 2000 prezentacji. Międzynarodowy sędzia piwny Beer Judge Certification Program. Sędzia Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych.

Współpracuje m.in. z Horeca Business Club, Piwoznawcy, Kuźnia Dobrego Smaku oraz Studio Kulinarne Przystanek 11.

Realizuje piwne eventy oraz degustacje piw świata również w języku angielskim i gwarze śląskiej.

Organizuje regularne warsztaty oraz panele… więcej ►