Piwa (ok. 0,1-0,2 l na osobę):
Omnipollo Original Blueberry Slab Cake Ice Cream (fruit beer),
Schneider Weisse Aventinus (Weizenbock),
Girardin Gueuze Black Label (Gueuze),
Westvleteren XII (Quadrupel),
AleSmith Speedway Stout (Imperial Stout).
INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.
Zapraszamy na trzecią lekcję Akademii piwa.Wspólnie z międzynarodowym sędzią piwnym BJCP sprawdzimy czy istnieje coś takiego jak “Najlepsze piwo świata”. Degustować będziemy piwa z rankingu Top 50 serwisu Ratebeer.com m.in. Westvleteren XII (Quadrupel), AleSmith Speedway Stout (https://www.ratebeer.com/top).
Sprawdzimy również wybrane piwa Top 50 serwisu Ratebeer według stylów piwnych jak gueuze, weizenbock czy fruit beer: Omnipollo Original Blueberry Slab Cake Ice Cream (fruit beer), Schneider Weisse Aventinus (Weizenbock), Girardin Gueuze Black Label (Gueuze).
Niektóre propozycje porównamy z piwami, które otrzymały najniższe noty. Zastanowimy się, czy słusznie. Podczas spotkania porozmawiamy również o piwnych faktach i mitach, przypomnimy sobie techniki degustacji oraz zajrzymy do pojemników z chmielem, piołunem i wędzoną solą.
Dla każdego uczestnika: - materiały szkoleniowe - certyfikaty
Od 16 lat w branży piwnej oraz eventowej. Ponad 2000 prezentacji. Międzynarodowy sędzia piwny Beer Judge Certification Program.
Sędzia Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych.
Współpracuje m.in. z Horeca Business Club, Piwoznawcy, Kuźnia Dobrego Smaku oraz Studio Kulinarne Przystanek 11.
Realizuje piwne eventy oraz degustacje piw świata również w języku angielskim i gwarze śląskiej.
Organizuje regularne warsztaty oraz panele degustacyjne m.in. we wrocławskiej Szynkarni czy katowickim multitapie…