Akademia piwa - Belgia & Browar Alternatywa



Data: 05.04.2019 godz. 18:00


Czas trwania: 3 h


Wolne miejsca: 25


Cena: 90 zł    cena zawiera →


Menu:

1. Witbier

2. Fruit Lambic/Gueuze

3. Flanders Red Ale

4. Quadrupel

oraz piwa browaru Alternatywa.


INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE:
Zapisy: kontakt@przystanek11.pl
Po wysłaniu zgłoszenia na powyższy adres mailowy nastąpi mailowe potwierdzenie uczestnictwa, w którym zostaną przesłane informacje o koniecznej wpłacie za udział.

Zapraszamy na kolejną lekcję Akademii piwa pt. Piwa belgijskie & Alternatywa.

Tym razem wyjazdowo - w http://www.browar.browar-alternatywa.pl w Rudzie Śląskiej. Wspólnie z międzynarodowym sędzią piwnym BJCP ocenimy najbardziej charakterystyczne style belgijskie oraz piwa uwarzone w browarze Alternatywa. Podczas spotkania porozmawiamy również o piwnych faktach i mitach, przypomnimy sobie techniki degustacji oraz zajrzymy do pojemników z chmielem, słodem oraz gruitem.

Czy się zajmiemy? - degustacją piw według tematu oraz profesjonalną oceną, omówimy zasady foodpairingu i surowce oraz produkcja piwa, opowiemy o piwnych faktach i mitach

Dla każdego uczestnika przygotowaliśmy materiały szkoleniowe i certyfikaty.





Prowadzący:
Michał Kopeć

Od 14 lat w branży piwnej oraz eventowej. Ponad 2000 prezentacji. Międzynarodowy sędzia piwny Beer Judge Certification Program. Sędzia Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych.

Współpracuje m.in. z Horeca Business Club, Piwoznawcy, Kuźnia Dobrego Smaku oraz Studio Kulinarne Przystanek 11.

Realizuje piwne eventy oraz degustacje piw świata również w języku angielskim i gwarze śląskiej.

Organizuje regularne warsztaty oraz panele… więcej ►