Patryk Krysta

Kucharz z różnorodnym bagażem doświadczeń kulinarnych. Obecnie bierze udział w projekcie gastronomicznym rezprezentując firmę GRUPA FSP, w którym będzie zajmował stanowisko Szefa kuchni. Człowiek o niespożytej energii, z głową pełną pomysłów. Pragnie się dzielić swoją wiedzą, gdyż jak mówi: “Forma podania nie jest najważniejsza, najważniejszy jest smak. Najgorsze co może nas spotkać w restauracji to czerstwy chleb i brak smaku”.

Absolwent Zespołu Szkół Gastronomicznych w Chorzowie, gdzie trafił przez przypadek – pasja do gotowania narodziła się sama. Swoją wiedzę kulinarną poszerzał w Spiżu na wrocławskim rynku pod okiem Wojciecha Szymańskiego, w Karlsruhe (Niemcy), a także restauracjach specjalizujących się w kuchni śródziemnomorskiej na terenie województwa śląskiego. Szkolił się również w Kragero w Norwegii. Jednym z ostatnich przystanków Patryka była La Vineria bistro wine bar & cafe w Katowicach jako Szef Kuchni oraz Rational Polska – kucharz. Obecnie poszerza swoją wiedzę szkoląc się na warsztatach w kraju i za granicą, czytając prasę i literaturę branżową oraz gotując z najlepszymi kucharzami.

Prowadzi warsztaty: