Jakub Komar Antoniszak

Doświadczony kucharz, wieloletni szef kuchni lubiący kulinarne eksperymenty i nieoczywiste połączenia smaków. Na co dzień freelancer współpracujący między

innymi z Nago Sushi & Sake, studiem Kulinarne Kreacje Macieja Kopczyńskiego w Krakowie i wieloma innymi miejscami naterenie Małopolski, Śląska i Podkarpacia. Otworzył kilka lokali specjalizujących się w kuchni japońskiej. Z ojcem organizuje cateringi, eventy i szkolenia z zakresu kuchni Łemków i Bojków. W minionym roku po raz pierwszy na tak wielką skalę, zorganizował w rodzinnych stronach „Wariacje kulinarne w Bieszczadach”, czyli degustacyjną kolację charytatywną. Działalność charytatywna i udział w tego typu akcjach jest ważną częścią jego kulinarnej drogi.

Doświadczony sushi chef. Posiada jedyny na świecie oficjalnie przyznawany certyfikat International Sushi Skills Proficiency wydany przez World Sushi Skills Institute z Japonii. Finalista polskiej edycji Global Sushi Challenge 2015. Koordynator akcji stworzenia największej na świecie mozaiki sushi w 2016 roku.

Prowadzi warsztaty: