Ewelina Brodnicka

Dziennikarka, blogerka, podróżnik, smakosz, kucharz entertainer, gotuje z zawodu i zamiłowania, pisze o tym i uczy innych dobrego smaku w kuchni. Zajmuje się prowadzeniem profesjonalnych wydarzeń live cooking i cooking show gotując podczas eventów czy na galeryjnych scenach m.in. z Ewą Wachowicz, Pascalem Brodnickim, Mateuszem Gesslerem, Mikołajem Krawczykiem, Ewą Lubert, czy Zosią Ślotałą. Szkoliła się u autorki Jadłonomii Marty Dymek a Anna Starmach zdecydowała o jej zwycięstwie w konkursie “miniMasterchef” dwa lata temu w Ostrowie Wielkopolskim. Prowadziła warsztaty w Kuchni Spotkań Ikea w Warszawie. Jest dziennikarzem, pisarzem kulinarnym, gotuje w warszawskiej szkole Polish Your Cooking. Współpracuje z restauracjami w stolicy i na Półwyspie helskim układając dla nich menu. Od kilku lat pisze bloga “Pichconko.pl”. Jako Chef zajmuje się prowadzeniem warsztatów za granicą podczas wyjazdów integracyjnych organizowanych przez profesjonalne firmy eventowe. Do kwietnia zdąży pichcić m.in. we Francji, Austrii czy Szwajcarii.

Na bazie doświadczeń zdobytych podczas wyjazdów projektuje autorskie menu warsztatów kulinarnych w formie classic czy team building - w tym roku padło na kuchnię tajską, kaszubską, maltańską, kanaryjską, turecką i cypryjską. Gotuje z dorosłymi, młodzieżą i z dziećmi - we wrześniu ubiegłego roku przeszkoliła grupę 140 dzieciaków w ramach bezpłatnych zajęć autorskiej “Akademii świadomego odżywiania Pichconko.pl”. Umożliwiło jej to unijne dofinansowanie którego efekt został nagrodzony w grudniu zwycięską statuetką podczas gali konkursu „Działania Godne Uwagi”.

Prowadzi warsztaty: